Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014 Önkéntesek Fóruma

Hagyományainknak megfelelően minden esztendő első szeptemberi hétvégéjén rendezzük a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Háza támogatóinak találkozóját. Erre az alkalomra invitáljuk a festői Szilaspogonyba a már régi és újonan érkezett önkénteseinket, akik számára rögtönzött fórumot rendezünk az elmúlt időszak tapasztalatairól és az előttük álló feladatokról.

Mindezt egy rendhagyó "Kőleves Fesztivál" keretében, ahol a népmesei hagyományok elevenednek fel, hiszen a főzőverseny szervezői a tűzifa és a helyszín mellett egy frissen mosott követ is biztosítanak a résztvevők számára. A mi önkénteseink közül elsősorban salgótarjániak, a bátonyterenyiek és a helybéliek képviseltették magukat, akik számára a CsEÖH biztosította a programhoz szükséges nyersanyagot, frissítőt, valamint szóróanyagot. Szintén vendégül láttuk a fogyatékkal élők érdekképviseleteinek küldötteit, valamint a térség országgyűlési képviselőjét és megyei önkormányzat elnökét is.

A jó hangulatú programot csapataink - bár díjat nem nyertek - együtt és közösen búcsúztatták el ezt az emlékezetes nyarat, mely az esélyegyenlőségi világnaptól kezdve az esélyteremtő "Bözsi táborokon" át szeptember elejéig tartó kapányt zárt.